lørdag 24. juli 2010

Å selge sjela si til djevelen går tydeligvis i arv

Bluesen legger grunnlaget for det meste av den moderne musikken, og Robert Johnson var en av de første og fremste bluesgitaristene på 1930-tallet. I begynnelsen var han en helt grei gitarist, men plutselig blei han rågod. Innspillingene fra 30-tallet imponerer fortsatt.

Robert Johnson blei altså svinaktig god på gitar. Han spilte som om djevelen sjøl hjalp han, og det er en vedtatt sannhet at han solgte sjela si til djevelen mot å få disse evnene til å spille gitar. Denne evnen og viljen til å selge sjela si til djevelen har gått i arv.

To generasjoner seinere har barnebarnet til Robert Johnson, Guildbert, sliti med å få forretningsidéen om ellevill tapetdesign til å gå rundt. I likhet med bestefaren gjorde han en deal med djevelen. Djevelen skulle sørge for å få tapetet produsert mot at Guildbert ga sjela si til djevelen som takk.

Dette var selvfølgelig en avtale med visse ulemper. Satan sjøl var gnien, så han tviholdt på at tapetet skulle være av dårligste papirkvalitet, fargene skulle ikke tåle noen påkjenninger, og enhver feil skulle vises tydelig på den veggen tapetet blei montert på.

Det er her min frue og jeg kommer inn i bildet. Vi har akkurat montert tapetet som Satan sjøl har produsert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar