fredag 9. juli 2010

Radiospilleliste som hever livskvaliteten

Å dele spillelister er i vinden. Her er min radiospilleliste når jeg står oppe i huset med sparkel i panna og maling i ræva:

Fram til kl 09: Nyhetsmorgen i P2. "Full" oversikt over kultur, politikk, sport og generelle nyheter. Morgenkåseriet (07.25) er alltid av en overutdannet bygdeoriginal fra langt oppi dalom.
Kl 09-10: En time i vakuum. "Mozart og Madonna" er ofte bra når de ikke spiller Mozart eller Madonna. Reiseradioen går an hvis man tåler tannløs svada. Det samme gjelder P3-morgen.
Kl 10-12: "Bestevenn med Erlend og Steinjo" på P3. Har tatt over etter Radioresepsjonen, og tryner saftig innimellom. Likevel er det morsommere enn Radioresepsjonen var i begynnelsen. Mye fnising hos både sender og mottaker. Flinke folk som sikkert vil ende opp med noe veldig bra hvis de gidder å fortsette.
Kl 12-13: "Sexy" på P3. Bergensere som prater om bra musikk og spiller bra musikk. En herlig oase i de elendige spillelistene på P3 (jada, neida, jeg veit jeg ikke er i målgruppa).
Kl 13-15: Stillhet. Kun lyden av sparkel eller malerull. Evt avbrutt av Sámi Radio, man kan jo aldri vite...
Kl 15-16: "Her og nå". Ettermiddagens første store høydepunkt. Nyheter presentert på skikkelig måte. Eneste nedturen er rapportene om trafikken på Ring 3. Der er det alltid en bil som "har fått stopp i venstre felt i nordgående retning".
Kl 16-18: Stillhet. Nei forresten: Familietid :-)
Kl 18-19: Dagsnytt atten. Dagens radiohøydepunkt. Aktuelle saker diskuteres på en klok måte. Ofte ledet av en programleder som setter en rask stopper for svadaprat og gjentakelser. Mine tre på topp programledere: Hans-Wilhelm Steinfeldt, Sverre Tom Radøy og Kai Sibbern (lenge siden nå). Eva Nordlund er heller ikke dum, men hun tviholder på en mislykket signatur på slutten av sendingen som ikke fungerer. Steinfeldt raller om sabbatskvelden hver fredag, men det er bare trygt og fint.
Kl 1900-2200: Avhenger av dag og humør. Gjerne Pyro, Lydverket, Harald Are Lund (som alltid må presisere "FM-radio" (uten snev av ironi) når han snakker om radio) og Urørt, altså mye P3, for da driver målgruppa med lekser eller har lagt seg :-)

Det hele spilles av på Hifi-klubbens DAB-radio som presterer spektakulært dårlig lydkvalitet. Produsenten burde fått en sokk stappa ned i halsen. I stedet har jeg stappa sokken inn i bassrefleksen (nei, IKKE i overført betydning!) og dermed forbedret lydkvaliteten noe.

Leve NRK. Leve lisensen! (Et lite forbehold om død over Juntafil)

2 kommentarer:

  1. Hehe, dette var en politisk korrekt spilleliste! Mangler vel bare Sånn er livet, P2-akademiet og På livet laus. Og hva med radiodokumentaren?? Jeg tror du trenger en ukes tid med bare Radio1 Hits :) Squeezebox Boom er forresten en meget god kjøkkenradio. Særlig kult at den spiller podcast uten at de må lastes ned først, og nettradio gir langt bedre lydkvalitet enn DAB!

    SvarSlett
  2. ... for ikke å glemme Språkteigen og Verdibørsen ;-) Men det gjelder å sette visse grenser så ikke hjernen sprenges.

    Squeezebox har jeg hatt lyst på lenge, og det ender vel med noe sånt når jeg oppdager at kablene ligger på feil sted. Det er helt forferdelig at DAB har blitt "arvtageren" etter FM-radioen. Advarslene var jo mange og tydelige i forkant, skulle gjerne visst hva som foregikk da dette ble valgt.

    SvarSlett