tirsdag 16. februar 2010

7,2 meter pipe. Bare en meter igjen.

I helga fikk jeg hjelp av brodern med å komme i gang med pipa. Jeg hadde egentlig tenkt å lime pipa med ildfast masse, en "ny" løsning som Leca tilbyr. Helt til slutt i bruksanvisningen stod det at det var mulig å bruke flislim i stedet. Hm, vanskelig avgjørelse. Flislim koster jo nøyaktig en tiendedel. Dette viste seg å fungere veldig bra. Siden jeg ikke er så rutinert på muring, er det en fordel å kunne lime, sånn at man ikke trenger å beregne sjiktene. Litt kompensering blir det uansett, for pipeelementene er ikke helt like. Den første dagen var vi pinlig nøyaktig med at hvert element var i vater. Etterhvert fant jeg ut at det viktigste var å følge bordene som var satt opp i lodd. Da økte tempoet betraktelig. Nå har jeg kommet meg opp til sutaket, så det gjenstår å ta hull i taket, og få på plass de siste fem elementene.

Pipa skal slemmes og pusses, og på toppen må det dekkes til med beslag. Pussingen venter jeg med til seinere, siden snekkerne fortalte at de hadde en tendens til å slå av kantene på pipa mens de jobbet (!).

Materialkostnaden for 8,2 meter pipe inkludert lim, ildfast mørtel, pussemørtel og toppbeslag kommer på litt over 11 000 (med litt pruting). Å få den satt opp av en proff med to pussede sider ville kostet godt over 25 000.

1 kommentar:

  1. Hallo,

    Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har avtalt å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.

    Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
    Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på irruaspecialisthospital20@gmail.com

    Irrua-spesialistundervisningssykehus.

    SvarSlett